Tien dingen die je nog niet wist over Curaçao

© iStockphoto

Bij Curaçao denken we direct aan zon, zee en strand, maar het Caribische eiland is veel meer dan dat. Tien interessante feitjes die je waarschijnlijk nog niet kende.

1. De bevolking van Curaçao is samengesteld uit ruim 50 verschillende nationaliteiten met elk hun eigen cultuur, tradities, gastronomie. Curaçao is een kleurrijke, fascinerende smeltkroes van mensen uit alle hoeken van de wereld die hier door de geschiedenis van het eiland zijn samengebracht. Er worden verschillende talen en dialecten gesproken. Papiaments, Nederlands en Engels zijn de officiële talen.

2. Curaçao is een prima duikbestemming met vlak voor de kust schitterende koraalriffen. Zelfs al snorkelend kun je de onderwaterwereld bewonderen. Langs de zuidkust liggen 65 erkende duikplekken waar je langs de wand van het rif naar de diepte kunt duiken, voor een onvergetelijk schouwspel van flora en fauna.

3. Het centrum van Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Er is bijvoorbeeld de Koningin Emma brug, de ‘Swinging Old Lady’ genoemd, die door 16 pontonboten wordt gedragen, met 170 meter de langste ter wereld.

4. Je reist niet alleen voor zon en strand naar Curaçao maar ook voor de rijke cultuur, de plantagehuizen, de musea en de hedendaagse kunstenaars zoals Nena Sanchez, bekend om haar Blue Goddess-schilderijen en beschilderde meubels.

5. In Curaçao kan je een kleurrijke drijvende markt bezoeken met authentieke vissersbootjes die koopwaar, tropische vruchten en andere exotische producten vanuit Venezuela aanvoeren. Ze laden hun goederen vanuit hun boot in hun kraampje, wat een mooi schouwspel oplevert. Zodra alles verkocht is, keren ze terug naar Venezuela om hun boot opnieuw vol te laden.

6. Het leven op Curaçao is zeer gezond, niet alleen door de zeelucht en het gezuiverde drinkwater maar ook door de lokale producten. Bezoek Den Paradera, de kruidentuin van de 75 jarige Dinah Veeris waar met kennis en liefde geneeskrachtige kruiden worden gemaakt die wereldwijd zijn bekend. Nog meer geneeskrachtige planten groeien op de Aloe Vera Plantage.

7. De inwoners van Curaçao dragen de vrolijkheid in het hart en houden ontzettend van feesten. Vakantiegangers vieren lustig mee, in cafés en hotels, tijdens happy hours of tot diep in de nacht.

8. Je kan op Curaçao niet alleen genieten van een luilekkerleventje in luxueuze strandresorts maar je kan er ook terecht in schitterende villa’s en landhuizen, B&B’s, kleine hotels en pensions en appartementen. Er is voor ieders budget een passend adres.

9. De Tuin van Eden bestaat in het echt. Het is Klein Curaçao, op 10 km van het hoofdeiland en maar drie vierkante kilometer groot. Je kunt er oude scheepswrakken zien, een machtige vuurtoren, zeeschildpadden en voor de duikers is er een onderwatergrot waar ook de haaien graag komen.

10. Curaçao is slechts 60 kilometer lang en 16 kilometer breed en de gemiddelde temperatuur ligt er het hele jaar door rond de 28 graden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content