Tien beroemde bezienswaardigheden die teleurstellen

Tien beroemde bezienswaardigheden die teleurstellen
Brussels, Belgium - August 22, 2014: People looking at Manneken Pis statue in Brussels. Statue of a pissing boy, an iconic symbol of the Belgian Capital © Getty Images

Niet alle bezienswaardigheden zijn zo mooi als je op voorhand dacht. Soms kan een attractie een regelrechte sof zijn. Stedentripper vroeg hun bezoekers naar de bezienswaardigheden die zij het meest vonden tegenvallen. Wil je een teleurstelling voorkomen, dan blijf je beter weg bij deze plaatsen.

Manneken Pis in Brussel © Getty Images

Het plassende jongetje Manneken Pis is maar 58 centimeter groot. De omvang is al niet indrukwekkend, maar het manneke is ook nog moeilijk te zien omdat er meestal hele groepen toeristen voor staan.

Checkpoint Charlie in Berlijn © Getty Images

Toeristen zijn wel onder de indruk van het Museum Haus am Checkpoint Charlie, maar niet van het wachthuisje op straat. Acteurs verkleed als soldaten houden de wacht en staan er enkel zodat bezoekers er selfies mee kunnen maken.

Madame Tussauds musea in verschillende steden © REUTERS

Volgens de Stedentrippers bezoek je een Madame Tussauds museum alleen wanneer het regent, maar zelfs dan zijn er leukere dingen te doen in een stad.

De Kleine Zeemeermin in Kopenhagen © Getty Images

De Kleine Zeemeermin is niet alleen veel kleiner dan je denkt, maar ze zit ook nog veel dichter bij de oever dan foto's doen vermoeden. De plaats waar ze op een rots zit is bovendien niet bepaald indrukwekkend.

De Dam in Amsterdam © Getty Images

De Dam in Amsterdam is een bekende naam, maar op het plein zelf valt niet veel te beleven. Er zijn veel mooieren plekjes in Amsterdam dan De Dam.

Hollywood Walk of Fame in Los Angeles © Getty Images

Misschien is het voor de echte filmliefhebbers wel bijzonder. Voor andere toeristen stelt de Boulevard niet zo heel veel voor, vooral omdat de straat niet door het mooiste en schoonste deel van Los Angeles loopt.

Las Ramblas in Barcelona, Spanje © Getty Images

De avenue Las Ramblas zou misschien mooi zijn wanneer het niet zwart zag van de slenterende toeristen en winkelaars. Maar leeg tref je de Ramblas nooit.

Atomium in Brussel © Getty Images

De meeste bezoekers zijn wel onder de indruk van de buitenkant van de 102 meter hoge wereldberoemde atomen, maar over de binnenkant zijn ze minder enthousiast. Vijf van de negen bollen zijn opengesteld voor het publiek en zijn ingericht als museum. De kinderbol is enkel te bezoeken voor schoolgroepen.

Trevi fontein in Rome © Getty Images

Aan de schoonheid van deze barokke fontein aan het Piazza di Trevi ligt het niet. Een bezoek aan de fontein valt tegen omdat drommen toeristen voortdurend het zicht op de fontein belemmeren.

Grachten in Venetië in Italië © Getty Images

Ook de smalle grachten in Venetië zijn natuurlijk prachtig, maar niet wanneer er in file gondels doorheenvaren en er massa's toeristen langs slenteren.