Volgens verschillende reisagentschappen hebben de verantwoordelijken voor toerisme in Tibet laten weten dat buitenlandse toeristen voor onbepaalde tijd niet toegelaten zijn in de autonome regio in het zuidwesten van China.

Eerder al moeste buitenlandse toeristen hun hotels in de hoofdstad Lhasa verlaten.

De maatregel komt vlak voor het begin van het Sagadawa-feest, een groot religieus festival, dat traditioneel veel toeristen trekt. Tijdens deze feestdag wordt de geboorte, de dood en de verlichting van Boeddha herdacht.

China sluit Tibet soms af wanneer er spanningen zijn. Veel Tibetanen klagen over de onderdrukking van hun cultuur en hun godsdienst. Volgens mensenrechtenorganisaties hebben sinds maart 2011 al 37 Tibetanen zichzelf in brand gestoken. (Belga/MS)

Volgens verschillende reisagentschappen hebben de verantwoordelijken voor toerisme in Tibet laten weten dat buitenlandse toeristen voor onbepaalde tijd niet toegelaten zijn in de autonome regio in het zuidwesten van China. Eerder al moeste buitenlandse toeristen hun hotels in de hoofdstad Lhasa verlaten. De maatregel komt vlak voor het begin van het Sagadawa-feest, een groot religieus festival, dat traditioneel veel toeristen trekt. Tijdens deze feestdag wordt de geboorte, de dood en de verlichting van Boeddha herdacht. China sluit Tibet soms af wanneer er spanningen zijn. Veel Tibetanen klagen over de onderdrukking van hun cultuur en hun godsdienst. Volgens mensenrechtenorganisaties hebben sinds maart 2011 al 37 Tibetanen zichzelf in brand gestoken. (Belga/MS)