The Independente: goedkoop en luxe overnachten in Lissabon

Waar

Lissabon, Portugal

Waarom

Festas de Lisboa op 12 en 13 juni, dan viert de stad haar heilige Antonius van Padua, die in 1195 in Lissabon geboren werd. De hele historische wijk Alfama ruikt naar gebakken sardientjes. Door de straten klinkt fadomuziek en meisjes voeren allerlei traditionele rituelen op om een geschikte man te vinden. Mannen zetten dan weer een basilicumplantje met een liefdesgedicht op het balkon van het uitverkoren meisje. Verder: parades, versierde straten, lekker eten, drank en veel plezier.

Hotel

The Independente Hostel & Suites. Lissabon heeft een reputatie met goedkope, maar luxueuze hostels. The Independente is er zo een. Vier broers, zelf verwoede reizigers, wilden in hun stad een ongedwongen ontmoetingsplaats creëren. Samen een hapje eten en een glas drinken zijn daarvoor de ideale manier.

Ze toverden de honderd jaar oude voormalige ambtswoning van de Zwitserse ambassadeur in de wijk Bairro Alto om tot een gastvrij hostel. Er is niet alleen het restaurant Decadente, maar ook een oaseachtige biertuin, een gezellige bar en lounge en het dakrestaurant Insólito met schitterend uitzicht over de stad.

Binnen vallen direct de imposante hal en trappenhuis, de hoge gepleisterde plafonds en grote boogvormige ramen op. Overal werd veel zorg besteed aan leuke details: oud hout, allerlei soorten stoelen door elkaar en aparte kunstwerken.

Het hostel telt 108 bedden verspreid over 11 slaapzalen voor 6, 9 of 12 personen, met houten stapelbedden, en vier suites met eigen badkamer en balkon met zicht over de Taag.

De prijzen liggen rond de 15 euro per persoon voor een bed in een slaapzaal en rond de 90 euro voor een suite voor twee personen. Check de website voor actuele prijzen en acties, zoals drie nachten voor de prijs van twee. (MS)

The Independente Hostel & Suites, Rua de Sao Pedro de Alcantara 81, 1250-238 Lissabon, Portugal, +351 21 346 13 81

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content