Thalys biedt voortaan gratis wifi voor alle reizigers

Thalys biedt al zijn reizigers voortaan gratis internet aan in de trein. Dat meldt de uitbater van hogesnelheidstreinen in een persbericht. De surfsnelheid is wel vrij beperkt.

Thalys werkt voor het nieuwe wifi-aanbod samen met het Zweedse Icomera. Dat bedrijf biedt een oplossing aan die gebaseerd is op de geaggregeerde 3G- en 4G-netwerken van de mobiele providers in de verschillende landen.

Concreet krijgt elke reiziger tijdens de reis 40 MB dataverkeer aangeboden aan een snelheid van 512 kb/seconde. Als de 40 MB opgebruikt is, kan verder gesurft worden aan 256 kb/seconde.

Netflix

Dat zijn geen topsnelheden. Een doorsnee vaste breedbandverbinding is theoretisch bijna 50 keer sneller en ook de 4G-netwerken van de Belgische operatoren zijn sneller. Het zou wel mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld Netflix te streamen, maar dat wil Thalys liever niet.

“Om te verzekeren dat iedereen optimale toegang heeft tot het internet, wordt de reizigers gevraagd het streamen van video’s te beperken tot het absolute minimum”, luidt het. De NMBS voert momenteel testen uit met wifi op de trein.

De Belgische maatschappij test twee systemen in testwagons op het traject Oostende-Eupen: dat van Icomera, maar ook dat van het Britse Nomad. Die testen lopen nog één week, waarna een evaluatie volgt. Het is nog niet duidelijk wanneer er definitief wifi op de NMBS-treinen zal worden uitgerold. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content