Thais eiland voor onbepaalde tijd gesloten wegens te veel toeristen

© iStockphoto

Ko Tachai, een Thais eiland zeventig kilometer ten noorden van Phuket, is voor onbepaalde tijd gesloten voor het grote publiek. De overheid wil de natuur zo de kans te geven zich te herstellen, nadat het eiland overspoeld is door toeristen. Dat berichten Thaise media.

“Normaal zijn eilanden in het Mu Ko Similan Nationaal Park, inclusief Ko Tachai en Ko Similan, ieder jaar gesloten van 16 mei tot 14 oktober”, zegt Nut Kongkasorn, hoofd van het nationaal park, aan de Phuket Gazette. “Toeristen kunnen de eilanden bezoeken van 15 oktober tot 15 mei. Ook blijven twee locaties voor diepzeeduiken open, ten noordwesten en zuidwesten van het Ko Tachai.”

Volgens een officiële brief van Thanya Netithammakun, directeur-generaal van het Thaise departement voor nationale parken, zou Ko Tachai en de omliggende wateren deze keer ook gesloten blijven na 15 oktober. “Hoofddoel is om het mariene leven te laten herstellen, omdat het ernstig beschadigd is door menselijke activiteiten. We gaan ook van de tijd gebruikmaken om ons beleid en de regels op Ko Tachai te herevalueren, zoals het aantal toeristen dat het eiland kan bezoeken.”

Thon Thamrongnawasawat, vicedecaan van de faculteit voor visserij aan de Universiteit van Kasetsart, zei aan de Bangkok Post dat een strand op Ko Tachai een capaciteit heeft van zeventig personen tegelijkertijd. “Maar soms zijn er meer dan duizend toeristen op het eiland en staan er een heleboel eetkraampjes en boten”, zei hij aan de Bangkok Post. “Dat zorgt ervoor dat het eiland snel achteruitgaat. Als het nu niet gesloten wordt, dreigen we Ko Tachai voorgoed kwijt te raken.”

Toeristen worden gewaarschuwd om zich niet te laten misleiden door touroperators die een trip naar het eiland blijven aanbieden tijdens de sluiting. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content