De regering in Bangkok heeft een plan gepresenteerd om iedere toerist 300 baht, omgerekend 7,91 euro, te laten betalen. Volgens een woordvoerder van de regering zal de bijdrage helpen bij de financiering van lokale toeristische attracties, vergelijkbaar met de toeristenbelasting die in veel andere landen bestaat.

Ook is het geld deels bedoeld voor een soort verzekeringsprogramma voor vakantiegangers, voor als mensen bijvoorbeeld in het ziekenhuis terechtkomen. De heffing zal dan worden toegevoegd aan de prijzen van vliegtickets.

De regering in Bangkok heeft een plan gepresenteerd om iedere toerist 300 baht, omgerekend 7,91 euro, te laten betalen. Volgens een woordvoerder van de regering zal de bijdrage helpen bij de financiering van lokale toeristische attracties, vergelijkbaar met de toeristenbelasting die in veel andere landen bestaat. Ook is het geld deels bedoeld voor een soort verzekeringsprogramma voor vakantiegangers, voor als mensen bijvoorbeeld in het ziekenhuis terechtkomen. De heffing zal dan worden toegevoegd aan de prijzen van vliegtickets.