Test het parcours van de Giro d’Italia

© Thinkstock

Op 5 mei start de Italiaanse wielerrace Giro in de Deense regio Jutland. Liefhebbers kunnen delen van de route zelf uitproberen.

De eerste drie etappes van de Italiaanse wielerrace Giro d’Italia vinden op 5, 6 en 7 mei plaats in en rond de Deense steden Herning en Horsens in het midden van Jutland. Toeristen en amateurfietsers kunnen op 5 mei delen van de Deense Giro-etappes ook zelf uittesten.

Noordelijkste start Giro d’Italia ooit

De tijdrit op 5 mei is een 10 km tellend stadscircuit in Herning. Op 6 mei vindt de tweede etappe van 200 km plaats die zowel start als eindigt in Herning. Op dag drie van de Giro starten en eindigen de teams de 180 km tellende etappe in Horsens.

Het afwisselende landschap van Midden-Jutland leent zich goed voor ’s werelds zwaarste wielerronde: stukken langs de vlakke westkust en beklimmingen van de hoogste punten van Denemarken, de Ejer Bavnehøj en de Yding Skovhøj.

Fiets het Deense Giroparcours zelf

Fietsliefhebbers – zowel ervaren als amateurs – kunnen delen van de eerste en tweede etappes in het gebied rond Herning en Horsens zelf uittesten op 5 mei. De regio heeft drie routes uitgestippeld: speciaal voor families is er een eenvoudige route van 8,3 km en voor volwassenen een route van 63 km. Ervaren fietsers komen aan hun trekken met een zwaardere route die 119 km telt.

Girosteden Herning en Horsens

Herning en Horsens liggen 70 kilometer van elkaar. Horsens ligt aan het Horsensfjord aan de oostkust van Jutland. De stad organiseert concerten met wereldsterren en het jaarlijkse Europese Middeleeuwen Festival in het laatste weekend van augustus.

Herning, in het midden van Jutland, is de textielhoofdstad van Denemarken. Het Heart – Herning Museum of Contemporary Art biedt een collectie Deense en internationale kunst en maakt de stad tot een kunstmekka.

Verblijf in vakantiehuis aan Giroparcours

De start van de Giro in Denemarken valt in de meivakantie. Vakantiehuizenspecialist Novasol heeft speciale aanbiedingen in dit gebied voor wie de Giro van dichtbij mee wil maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content