Terug naar de natuur in Valencia

Velen kennen de stad Valencia als een hippe en moderne citytripbestemming. Ook de omgeving van de stad heeft veel te bieden, een prachtige natuur bijvoorbeeld.

Onlangs heeft Lonely Planet Valencia uitgeroepen tot vijfde leukste stad ter wereld voor een citytrip in 2011. Wat veel mensen niet weten is dat de regio van Valencia een waanzinnige natuur heeft met prachtige wandelroutes.

Meer dan 20 beschermde natuurgebieden bieden voor ieder wat wils. Er zijn verschillende wandelroutes, maar ook kunt u er raften en kayakken.

In de 20 natuurparken is werkelijk alles te vinden: van bergen tot heuvels, bossen, eilanden, moerassen en meren. Het bekendste park is La Albufera op ongeveer 12 kilometer van de

stad Valencia.

Het landschap bestaat uit een aparte combinatie van water en land, waar een dunne kuststrook het Mediterrane zeewater tegenhoudt om zich te mengen met het zoete water van het Albufera meer. Een magisch mooi gebied.

Uniek is het Santa Pola park, waar groepen flamingo’s leven en zoutheuvels te vinden zijn. Een dergelijke omgeving is zeker niet alledaags in Spanje.

Op avontuur

Wie op een avontuurlijke manier de natuurparken van Valencia wil ontdekken kan naar de provincie Venta del Moro. Het park Las Hoces del Cabriel biedt een groot aanbod aan outdoor activiteiten zoals kanoën, raften, hiking en quad rijden.

Voor wie het wat rustiger aan wil doen zijn er online routes te downloaden om de prachtige parken te ontdekken.

Informatie

Land Valencia

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content