Terreur of niet: de Belg gaat op vakantie

Een onverwachte golf © Getty Images/iStockphoto

De Belgen zijn niet bang om op vakantie te vertrekken en annuleren geen lang geplande of last minute reizen, ondanks de terreurdreiging. Dat blijkt uit een rondvraag bij touroperators Thomas Cook en Jetair.

“We merken geen terughoudendheid bij de Belgen om naar het buitenland te trekken. De maanden juli en augustus zijn belangrijk voor de families en dus houdt de Belg houdt vast aan zijn vakantie”, aldus Florence Bruyère van Jetair.

Wel zijn er wijzigingen bij de keuze van de bestemming, ten nadele van de Maghreb-landen, “hoewel Marokko groei vertoont”. “Turkije blijft de derde populairste bestemming, maar noteert minder boekingen dan vorig jaar en 63 procent van de vakantiegangers verkiest evenwel Spanje of Griekenland.

“Terreur speelt geen invloed”

Als we op vakantie vertrekken, doen we dat het liefst met het vliegtuig. Zo vervoert Jetairfly deze zomer meer passagiers dan een jaar geleden.” Eenzelfde geluid bij Thomas Cook, waar de terreurdreiging ook geen invloed lijkt te hebben op de boekingen, “zowel bij de zeer vroege als bij de zeer late boekingen”.

“Zelfs na de aanslag in Istanboel eind juni en ondanks alternatieven die we onze reizigers voorstelden, is er slechts een minimum aan annulaties geweest”, aldus woordvoerder Koen van den Bosch. “We stellen inderdaad een wijziging vast bij de bestemmingen, maar dat is gelinkt aan het geopolitieke klimaat. Het is evident dat de reizen naar Tunesië een daling kennen.” (Belga/EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content