Tempel van de Azteken ontdekt in Mexico-Stad

© Epa

Mexicaanse archeologen hebben in het centrum van Mexico-Stad een kleine, meer dan 650 jaar oude tempel met skeletresten ontdekt.

Experts gaan ervan uit dat de tempel gewijd was aan de Azteekse windgod Ehécatl. Dat heeft het Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis gemeld.

De vondst dateert al van maart, maar is pas nu bekendgemaakt. De tempel heeft een diameter van elf meter en is 1,2 meter hoog. In het bouwwerk werden ook de resten gevonden van twee volwassenen en zes kinderen. Vermoedelijk werden zij geofferd aan de windgod Ehécatl.

Ongeveer 150 jaar voor de verovering van Mexico door de Spanjaard Hernán Cortés in 1520 begon de klim naar de macht van de Azteken. De hoofdstad Tenochtitlan had bij aankomst van de Spanjaarden 250.000 inwoners.

De Azteken waren onderverdeeld in verschillende stammen en schiepen voor zichzelf een omvangrijke godenwereld. Voor hun oppergod Huitzilopochtli richtten ze een heiligdom op, waar mensen werden geofferd. De Azteken waren bekend om hun goed georganiseerd onderwijssysteem. Ze hanteerden een beeldschrift. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content