Archeologen hebben in de Egyptische havenstad Alexandria de resten blootgelegd van een tempel die zou zijn opgericht ter ere van de Ptolemaische koningin Berenice II. (circa 269-221 v. Chr.).

Bij de opgraving in het gebied van Kom al-Dikka vonden de Egyptische vorsers voorts ook 600 deels perfect bewaarde standbeelden en dierenbeelden uit de tijd der Ptolemeeërs.

De Archeologische Dienst in Cairo meldde dat onder de beelden uit kalksteen, brons en keramiek opvallend veel kattenfiguren zijn.

In het Oude Egypte werd de godin Bastet vaak in het gestalte van een kat weergegeven. Een van de beelden is voorts een figuur uit graniet met inscripties in het Oud-Grieks. Het beeld stelt een hoge ambtenaar aan het hof van farao Ptolemaeus IV voor.

Archeologen hebben in de Egyptische havenstad Alexandria de resten blootgelegd van een tempel die zou zijn opgericht ter ere van de Ptolemaische koningin Berenice II. (circa 269-221 v. Chr.). Bij de opgraving in het gebied van Kom al-Dikka vonden de Egyptische vorsers voorts ook 600 deels perfect bewaarde standbeelden en dierenbeelden uit de tijd der Ptolemeeërs. De Archeologische Dienst in Cairo meldde dat onder de beelden uit kalksteen, brons en keramiek opvallend veel kattenfiguren zijn. In het Oude Egypte werd de godin Bastet vaak in het gestalte van een kat weergegeven. Een van de beelden is voorts een figuur uit graniet met inscripties in het Oud-Grieks. Het beeld stelt een hoge ambtenaar aan het hof van farao Ptolemaeus IV voor.