Het begon op 5 juni 1969: Bruno uit Battaglia in het noorden van Italië koopt een paar flessen wijn, een paar kilo worst, wat salami en een grill, gaat ermee onder een boom zitten en verkoopt het gegrilde vlees met een glas wijn. Aan het einde van de dag heeft hij alles verkocht. Reden voor Bruno om zijn eigen restaurant Osteria Ai Pioppi te beginnen.

Om het ook leuk te maken voor kleine bezoekers, start hij met het bouwen van een paar speeltoestellen. Wat begon als een klein speeltuintje is nu, ruim veertig jaar later, uitgegroeid tot een pretpark met bijna vijftig attracties, allemaal met de hand gebouwd door Bruno. Om de speeltoestellen in werking te zetten moeten de kinderen zelf in actie komen. Er zijn geen machines, motortjes of elektriciteit die ze laten bewegen en alles is gratis toegankelijk.

Inspiratie vindt Bruno in de natuur: een tak die valt, een blaadje dat op het water drijft, een steen die van een heuvel afrolt, een blaadje dat op het water drijft.....

Bekijk het pretpark en het bijzondere verhaal van Bruno in deze twee video's van Great Big Story en This is Colossal. (MS)

Het begon op 5 juni 1969: Bruno uit Battaglia in het noorden van Italië koopt een paar flessen wijn, een paar kilo worst, wat salami en een grill, gaat ermee onder een boom zitten en verkoopt het gegrilde vlees met een glas wijn. Aan het einde van de dag heeft hij alles verkocht. Reden voor Bruno om zijn eigen restaurant Osteria Ai Pioppi te beginnen.Om het ook leuk te maken voor kleine bezoekers, start hij met het bouwen van een paar speeltoestellen. Wat begon als een klein speeltuintje is nu, ruim veertig jaar later, uitgegroeid tot een pretpark met bijna vijftig attracties, allemaal met de hand gebouwd door Bruno. Om de speeltoestellen in werking te zetten moeten de kinderen zelf in actie komen. Er zijn geen machines, motortjes of elektriciteit die ze laten bewegen en alles is gratis toegankelijk. Inspiratie vindt Bruno in de natuur: een tak die valt, een blaadje dat op het water drijft, een steen die van een heuvel afrolt, een blaadje dat op het water drijft..... Bekijk het pretpark en het bijzondere verhaal van Bruno in deze twee video's van Great Big Story en This is Colossal. (MS)