Het Londense museum Tate Modern, één van de meest prestigieuze Britse zalen van moderne kunst, heeft de naaktfoto van de tienjarige Brooke Shields verwijderd. Politie en tegenstanders vonden de kinderfoto obsceen.

De beroemde galerie zou tijdens de tentoonstelling 'Pop Life', die donderdag opent, een foto presenteren aan het publiek van de tienjarige Brooke Shields, naakt en vol make-up.

De foto werd na een bezoek van de politie verwijderd. Dat weet het dagblad Guardian.

De Amerikaanse artiest Richard Prince is de maker van de foto. Hij noemde het werk 'Spiritual America'. Onlangs werd het nog uitgehangen in het museum Guggenheim in New York.

Foto: Reuters

Het Londense museum Tate Modern, één van de meest prestigieuze Britse zalen van moderne kunst, heeft de naaktfoto van de tienjarige Brooke Shields verwijderd. Politie en tegenstanders vonden de kinderfoto obsceen.De beroemde galerie zou tijdens de tentoonstelling 'Pop Life', die donderdag opent, een foto presenteren aan het publiek van de tienjarige Brooke Shields, naakt en vol make-up.De foto werd na een bezoek van de politie verwijderd. Dat weet het dagblad Guardian.De Amerikaanse artiest Richard Prince is de maker van de foto. Hij noemde het werk 'Spiritual America'. Onlangs werd het nog uitgehangen in het museum Guggenheim in New York.Foto: Reuters