Tall Ships Races in Antwerpen

© Belga

Komend weekend meren tijdens de Tall Ships Races in Antwerpen de grootste zeilschepen ter wereld aan.

Komend weekend meren tijdens de Tall Ships Races in Antwerpen de grootste zeilschepen ter wereld aan.

De Tall Ships worden uiterlijk zaterdagmiddag verwacht in Antwerpen, maar enkele meren al eerder aan.

Zo wordt de Mir, een van de publiekstrekkers, donderdag al verwacht aan de Scheldekaaien en zal de Christian Radich vrijdag aanmeren in het Kattendijkdok. Beide schepen behoren tot de zogenaamde A-klasse, van de grootste zeilschepen. Antwerpen verwacht in totaal 73 schepen, waarvan acht Belgische.

De schepen zijn van zaterdagmiddag tot dinsdag gratis toegankelijk en er is heel wat animatie. Zo staat op zondag een “crew parade” op het programma, is er maandagavond vuurwerk en dinsdag de traditionele Sail Parade bij het vertrek van de zeilschepen. Ze zetten dan koers richting Oostende, waar woensdag de eigenlijke race begint.

Een deel van het Eilandje en mogelijk ook de Scheldekaaien worden verkeersvrij gemaakt. Treinreizigers wordt gevraagd af te stappen in de randstations van Luchtbal, Berchem of Antwerpen-Zuid, waar pendelbussen van De Lijn vertrekken naar het evenement.

Mensen kunnen hun wagen ook achterlaten op de park&ride-zones of in publieksparkings waar een dagtarief van 10 euro geldt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content