"De groene vlekken zijn uitscheiding en larven van de insecten, die worden aangetrokken tot het witte marmer van de Taj Mahal", zegt de woordvoerder van ASI Bhuvan Vikram. De vliegende insecten, 'Goeldichironomus' genoemd, broeden volgens Vikram in de stilstaande plassen in de zo goed als opgedroogde Yamuna-rivier achter de westelijke muren. "We proberen de vlekken weg te wassen", zegt Vikram, "maar de insecten blijven terugkomen".

De woordvoerder vermoedt dat de plaag zal ophouden wanneer de moessonregens beginnen, over iets meer dan een maand. Volgens hem is het "onwaarschijnlijk" dat de insecten het mausoleum permanent beschadigd hebben.

De Taj Mahal staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en trekt jaarlijks zowat zes miljoen bezoekers aan. (Belga)

"De groene vlekken zijn uitscheiding en larven van de insecten, die worden aangetrokken tot het witte marmer van de Taj Mahal", zegt de woordvoerder van ASI Bhuvan Vikram. De vliegende insecten, 'Goeldichironomus' genoemd, broeden volgens Vikram in de stilstaande plassen in de zo goed als opgedroogde Yamuna-rivier achter de westelijke muren. "We proberen de vlekken weg te wassen", zegt Vikram, "maar de insecten blijven terugkomen". De woordvoerder vermoedt dat de plaag zal ophouden wanneer de moessonregens beginnen, over iets meer dan een maand. Volgens hem is het "onwaarschijnlijk" dat de insecten het mausoleum permanent beschadigd hebben. De Taj Mahal staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en trekt jaarlijks zowat zes miljoen bezoekers aan. (Belga)