"We hopen om de top op 24 mei te bereiken", zei Yuichiro Miura in een audiobericht dat zijn aanhangers in Tokio op zijn website hadden geplaatst.

Miura wil met zijn beklimming opnieuw een plaatsje veroveren in het Guinness Book of World Records. In 2003 slaagde hij daar al in toen hij op 70-jarige leeftijd de top op zo'n 8.848 meter bereikte. Het was zijn eerste beklimming van de mythische berg.

Zijn record werd echter verbroken in 2007 door een andere Japanner, Katsusuke Yanagisawa, die toen 71 jaar was, en sinds mei 2008 komt de titel toe aan een Nepalees, Min Bahadur Sherchan, die op 76-jarige leeftijd aan de beklimming begon.

Op datzelfde moment overwon Miura ook voor de tweede keer de Mount Everest, maar hij was "slechts" 75 jaar. Als hij nu opnieuw slaagt, dan zal het zijn derde gelukte beklimming zijn.

In het verleden haalde de man de krantenkoppen al. In 1970 was hij de eerste mens die de Mount Everest afdaalde met ski's op een hoogte van 8.000 meter. (Belga/MS)

"We hopen om de top op 24 mei te bereiken", zei Yuichiro Miura in een audiobericht dat zijn aanhangers in Tokio op zijn website hadden geplaatst. Miura wil met zijn beklimming opnieuw een plaatsje veroveren in het Guinness Book of World Records. In 2003 slaagde hij daar al in toen hij op 70-jarige leeftijd de top op zo'n 8.848 meter bereikte. Het was zijn eerste beklimming van de mythische berg. Zijn record werd echter verbroken in 2007 door een andere Japanner, Katsusuke Yanagisawa, die toen 71 jaar was, en sinds mei 2008 komt de titel toe aan een Nepalees, Min Bahadur Sherchan, die op 76-jarige leeftijd aan de beklimming begon. Op datzelfde moment overwon Miura ook voor de tweede keer de Mount Everest, maar hij was "slechts" 75 jaar. Als hij nu opnieuw slaagt, dan zal het zijn derde gelukte beklimming zijn. In het verleden haalde de man de krantenkoppen al. In 1970 was hij de eerste mens die de Mount Everest afdaalde met ski's op een hoogte van 8.000 meter. (Belga/MS)