Doorheen zeven gemeenten in de Antwerpse Noorderkempen loopt sinds 7 mei een fietsroute die in het teken staat van stripfiguren die een band hebben met de regio. Het gaat om een initiatief naar aanleiding van 100 jaar Willy Vandersteen.

De 'Striproute' werd dinsdag ingereden vanuit het Arboretum in Kalmthout, waar ook het Suske en Wiske Kindermuseum gevestigd is. Onder meer Kalmthouts burgemeester Lukas Jacobs en provinciaal gedeputeerde voor Toerisme Bruno Peeters namen deel.

In elk van de deelnemende gemeenten worden de fietsers en andere recreanten verwelkomd door een lokale stripheld. In Kalmthout zijn dat vanzelfsprekend Suske en Wiske, Wuustwezel is dan weer de geboorteplaats van Karel Biddeloo (De Rode Ridder) en Merho (De Kiekeboes) is ereburger van Zoersel. Daarnaast stappen ook Brasschaat, Brecht, Kapellen en Schoten mee in het verhaal.

De totale lengte van het traject bedraagt 110 kilometer, maar er zijn ook kortere routes die afzonderlijk kunnen worden afgelegd en activiteiten voor kinderen beschikbaar.

Kleurrijke bordjes langsheen het traject maken de fietsers wegwijs en er is ook een brochure met meer info over de band tussen strips en de omgeving. Op verschillende locaties onderweg kan er halt gehouden worden voor een stripwandeling of een aan strips gelinkt spel. (Belga/KVDA)

Doorheen zeven gemeenten in de Antwerpse Noorderkempen loopt sinds 7 mei een fietsroute die in het teken staat van stripfiguren die een band hebben met de regio. Het gaat om een initiatief naar aanleiding van 100 jaar Willy Vandersteen. De 'Striproute' werd dinsdag ingereden vanuit het Arboretum in Kalmthout, waar ook het Suske en Wiske Kindermuseum gevestigd is. Onder meer Kalmthouts burgemeester Lukas Jacobs en provinciaal gedeputeerde voor Toerisme Bruno Peeters namen deel. In elk van de deelnemende gemeenten worden de fietsers en andere recreanten verwelkomd door een lokale stripheld. In Kalmthout zijn dat vanzelfsprekend Suske en Wiske, Wuustwezel is dan weer de geboorteplaats van Karel Biddeloo (De Rode Ridder) en Merho (De Kiekeboes) is ereburger van Zoersel. Daarnaast stappen ook Brasschaat, Brecht, Kapellen en Schoten mee in het verhaal. De totale lengte van het traject bedraagt 110 kilometer, maar er zijn ook kortere routes die afzonderlijk kunnen worden afgelegd en activiteiten voor kinderen beschikbaar. Kleurrijke bordjes langsheen het traject maken de fietsers wegwijs en er is ook een brochure met meer info over de band tussen strips en de omgeving. Op verschillende locaties onderweg kan er halt gehouden worden voor een stripwandeling of een aan strips gelinkt spel. (Belga/KVDA)