Stripmuseum start het nieuwe jaar met de expo The Making of Amoras

Op 18 januari start in het Stripmuseum de tentoonstelling The making of Amoras, een van de grootste stripsuccessen van de afgelopen jaren. De expo is niet alleen interessant voor de fans, maar voor iedereen die meer wil weten over het scheppingsproces van een stripverhaal.

Amoras is “Suske en Wiske Anders”, een zesdelige stripreeks gemaakt door tekenaar Charel Cambré en schrijver Marc Legendre die zich in een nabije toekomst afspeelt, waarbij de personages van de bekende rode reeks een meer realistische, ruwere en iets oudere versie van zichzelf zijn.

De cyclus ging twee jaar voor de zeventigste verjaardag van Suske en Wiske van start. Het is een eigenzinnige en gedurfde interpretatie van de beroemde striphelden van Willy Vandersteen. Van alle hernemingen van bekende stripreeksen waren er maar weinig zo geslaagd als Amoras. Het succes is niet alleen de verdienste van Marc Legendres groot verteltalent, maar evenzeer van de soepele en moderne tekenstijl van Charel Cambré.

In de tentoonstelling zullen originele platen, schetsen en andere documenten te zien zijn uit de volledige cyclus van Amoras. De expositie is boeiend voor iedereen die meer wil weten over het scheppingsproces van een stripverhaal.

The Making of Amoras opent op 18 januari en loopt tot en met 28 februari in het Belgisch Stripmuseum aan de Zandstraat 20 in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content