Strengere maatregelen voor vluchten naar de VS

© Reuters

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Jeh Johnson, heeft aangekondigd dat de veiligheidsmaatregelen worden verstrengd in een reeks luchthavens in Europa en het Midden-Oosten van waaruit rechtstreekse verbindingen vertrekken met de VS.

De strengere veiligheidsmaatregelen in de Britse luchthavens met routes naar de Verenigde Staten zouden geen bijkomende hinder opleveren voor de reizigers. Dat heeft Patrick McLoughlin, de Britse staatssecretaris van Transport, verklaard.

De Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid, Jeh Johnson, kondigde eerder aan dat de veiligheidsmaatregelen worden verstrengd in een reeks luchthavens in Europa en het Midden-Oosten van waaruit rechtstreekse verbindingen vertrekken met de VS.

De aankondiging komt net aan het begin van de zomervakantie, het tijdstip waarop veel toeristen het vliegtuig nemen naar hun vakantiebestemming.

In Groot-Brittannië worden er strengere maatregelen toegepast aan de plaats waar de passagiers de veiligheidsperimeter passeren. McLoughlin hoopt echter dat dat geen extra vertragingen veroorzaakt. “We overleggen met de luchthavens om ervoor te zorgen dat de zakenreizigers en de toeristen niet te veel hinder ondervinden”, aldus de Britse staatssecretaris.

De Britse autoriteiten gaven geen details over de nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Nederland

In Nederland is de beveiliging van vluchten van Schiphol naar bestemmingen in de VS al erg goed, zei een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in reactie op het verzoek van de Amerikanen. Nederland heeft op Schiphol zogenoemde security scanners. De computer van dit apparaat controleert een passagier die wordt gescand op gevaarlijke spullen. Naar verluidt een zeer goede en effectieve manier van controle. Ook zijn er verschillende andere maatregelen van kracht die de veiligheid voor de vluchten naar de VS moeten waarborgen.

Of er ook in de Belgische luchthavens strengere veiligheidsmaatregelen komen, is nog niet bekend. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content