Straat in Parijs wordt een week lang Vlaams

De Eiffeltoren in Parijs © Belga Image

Van 5 tot 11 juli kleurt Parijs een stukje Vlaams. Een straat in de bekende wijk Montmartre krijgt die week een Vlaamse make-over, met winkels die de Vlaamse troeven in de kijker zetten. De Rue de la Flandre is een initiatief van Toerisme Vlaanderen en een aantal partners uit de privé en openbare sector.

De bewuste Vlaamse “pop up street” is de rue d’Androuet. Bij wie dat geen belletje doet rinkelen: het gaat om de straat om de hoek van de kruidenierszaak “Amelie Poulain”, ook bekend van de gelijknamige film. De bestaande winkels in de straat worden een week lang helemaal leeggehaald en krijgen een Vlaamse make-over. Zo is er uiteraard een frietkot en een cave à bières, maar liefhebbers kunnen er ook genieten van een gastronomisch diner met een Vlaamse chef achter het fornuis. Daarnaast staan op het programma ook een defilé van paardenvissers en workshops over bier en chocolade. Nog: een minifestival met Belgische topdj’s, een fietsatelier, kunstgalerij en een modeboetiek.

“Kortom, we brengen al onze troeven samen in een unieke setting”, aldus Toerisme Vlaanderen, dat met Vlaamse straat de regio nog meer op de kaart wil zetten bij de Franse consument en toerist en hen “op een opvallende en aantrekkelijke manier verleiden om een trip naar Vlaanderen te boeken”. In 2014 boekten Fransen net geen twee miljoen overnachtingen in Vlaanderen. Frankrijk is bovendien de belangrijkste markt voor Vlaanderen op het vlak van bestedingen in onze Vlaamse kunststeden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content