Stormloop op hotels in Amsterdam

© Reuters

Na de bekendmaking van de troonswisseling in Nederland is er een stormloop ontstaan op hotelkamers in het centrum van Amsterdam.

Onder meer bij NH Grand Hotel Krasnapolsky aan de Dam (468 kamers), bij het Victoria Hotel tegenover het Centraal Station (306 kamers) en bij Hotel l’Europe (111 kamers) is via boekingssites op 29 en 30 april geen kamer meer te krijgen.

“Zoals verwacht zat Krasnapolsky al snel vol. April is sowieso een drukke maand met toeristen. Ook in de overige 12 NH-hotels in Amsterdam zien we het aantal boekingen toenemen”, zegt een woordvoerster van NH Hotels, waaronder Barbizon Palace en het Carlton.

Blijvend effect op het toerisme De troonswisseling trekt naar verwachting veel nieuwe bezoekers naar Amsterdam. “Niet alleen op de dag zelf, maar vooral ook daarna aangezien veel mooie beelden worden verspreid over de hele wereld.” Dat stelt een woordvoerster van Amsterdam Marketing, de organisatie die de hoofdstad in binnen- en buitenland promoot.

“We zijn erg blij en vereerd dat dit allemaal hier plaatsvindt. We verwachten dat deze dag een duurzaam effect zal hebben op het toerisme in Amsterdam.” (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content