Voortaan kunnen passagiers die in Business Premier klasse reizen zich tegoed doen aan diverse gerechten die met zorg werden samengesteld door de selfmade chef.

De Fransman baseerde zich voornamelijk op het Frans-Belgisch-Engelse smakenpalet met onder andere rillettes van zalm met mierikswortel en bloemkoolroosjes uit Frankrijk, camembert uit het Engelse Somerset en een Belgische salade met kaas.

"Het eten op de trein heeft een slechte reputatie. Mijn missie is om dat te verbeteren", aldus Raymond Blanc. Blanc woont sinds de jaren zeventig in Groot-Brittannië en werd er een gevierd keukenchef door zijn populaire kookprogramma's op de televisie en zijn

doorgedreven enthousiasme.

De schotels worden bereid met seizoen producten, op instructie van de chef. Dat gebeurt in de drie keukens van Eurostar in het Franse Bourgogne, het Zuid-Engelse Sussex en in Brussel.

Omdat het voedsel op voorhand wordt bereid en dan wordt opgewarmd, besloot de sterren chef om delicate producten te vermijden en zich te concentreren op eten met een uitgesproken smaak, zoals kaas, sardienen, appels en peren.

De bedoeling is niet om te concurreren met het eten in restaurants, aldus Blanc, die zelf in de potten roert van zijn met twee Michelinsterren bekroonde restaurant "Le Manoir aux Quat' Saisons" in Oxfordshire. Wel wil hij de concurrentie aangaan met de maaltijden die worden opgediend in de business klasse in vliegtuigen.

Tot slot hoopt Blanc ook wat meer bekendheid te verwerven in zijn geboorteland en er misschien op termijn een restaurant te openen. (Belga/MS)

Voortaan kunnen passagiers die in Business Premier klasse reizen zich tegoed doen aan diverse gerechten die met zorg werden samengesteld door de selfmade chef. De Fransman baseerde zich voornamelijk op het Frans-Belgisch-Engelse smakenpalet met onder andere rillettes van zalm met mierikswortel en bloemkoolroosjes uit Frankrijk, camembert uit het Engelse Somerset en een Belgische salade met kaas. "Het eten op de trein heeft een slechte reputatie. Mijn missie is om dat te verbeteren", aldus Raymond Blanc. Blanc woont sinds de jaren zeventig in Groot-Brittannië en werd er een gevierd keukenchef door zijn populaire kookprogramma's op de televisie en zijn doorgedreven enthousiasme. De schotels worden bereid met seizoen producten, op instructie van de chef. Dat gebeurt in de drie keukens van Eurostar in het Franse Bourgogne, het Zuid-Engelse Sussex en in Brussel. Omdat het voedsel op voorhand wordt bereid en dan wordt opgewarmd, besloot de sterren chef om delicate producten te vermijden en zich te concentreren op eten met een uitgesproken smaak, zoals kaas, sardienen, appels en peren. De bedoeling is niet om te concurreren met het eten in restaurants, aldus Blanc, die zelf in de potten roert van zijn met twee Michelinsterren bekroonde restaurant "Le Manoir aux Quat' Saisons" in Oxfordshire. Wel wil hij de concurrentie aangaan met de maaltijden die worden opgediend in de business klasse in vliegtuigen. Tot slot hoopt Blanc ook wat meer bekendheid te verwerven in zijn geboorteland en er misschien op termijn een restaurant te openen. (Belga/MS)