Stephan Vanfleteren stelt “Atlantic Wall” tentoon in Oostende

© Visit Oostende

In het West-Vlaamse provinciedomein Raversyde is de fototentoonstelling “Atlantic Wall” van topfotograaf Stephan Vanfleteren geopend.

Vanfleteren trok in 2013 en 2014 langs de gelijknamige verdedigingslinie van de Tweede Wereldoorlog. Zijn werken, die ook in boekvorm verschijnen, zijn nog tot 5 oktober te bezichtigen.

Stephan Vanfleteren maakte in opdracht van de provincie West-Vlaanderen een fotografische reis langs de kusten van de Barentszee tot aan de Golf van Biskaje, op zoek naar restanten van Hitlers Atlantikwall.

Hij trok door Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Nederland, België en Frankrijk en fotografeerde er de bouwwerken die de ruggengraat van de Duitse kustverdediging vormden. Vanfleteren had oog voor het architecturale dat schraal afsteekt tegenover de natuurelementen van het kustlandschap.

Boek

Ook het boek “In Bezette Kust – Leven in de schaduw van de Atlantikwall”, een naslagwerk met honderd getuigenissen over het dagelijkse leven in dit strategische belangrijke kustgebied, werd woensdag voorgesteld.

Het is dit jaar exact 70 jaar geleden dat de geallieerde troepen op de stranden van Normandië landden en de Atlantikwall doorbraken. Het was het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content