Steekspel op het water

Waar Sète in de regio Languedoc-Roussillon in het uiterste zuiden van Frankrijk.

WaaromSt Louis Festival van 21 tot 26 augustus. Sète huldigt de patroonheilige van de stad Saint-Louis op het water. Twee roeiboten met een platform aan de achterkant varen naar elkaar toe. Op ieder platform staan zes spelers die elkaar van de boot proberen af te duwen met een lans. Verder zijn er zwemwedstrijden, concerten, processies en een groot vuurwerk boven het water.

HotelLe Grand Hôtel de Sète

Het mooie stadje Sète ligt op een smalle landtong tussen de Middellandse Zee en het meer Etang de Thau en wordt daardoor aan beide kanten omringd door water. En ook het elegante Le Grand Hôtel kijkt uit over het water.

Pronkstuk van het hotel is de met een glazen dak overdekte patio waar het ontbijt geserveerd wordt. Ook overdag kunnen de gasten er tussen de palmbomen, planten en kunstwerken zitten.

Het gebouw stamt uit de negentiende eeuw in belle-époquestijl, maar de inrichting is verre van traditioneel. De 43 kamers zijn allemaal anders ingericht: sommige modern, andere in Marokkaanse stijl en weer andere klassieker. Maar ze hebben met elkaar gemeen het gebruik van lokale kunstwerken, mooie houten vloeren, een flatscreen tv, gratis internet en een minibar.

Het restaurant in het hotel serveert mediterrane gerechten bereid met verse lokale ingrediënten en het hotel biedt verschillende arrangementen waarin overnachtingen gecombineerd worden met een diner in het eigen restaurant.

Voor een overnachting voor twee personen, inclusief een diner, ontbijt en fles Muscat betaalt u dan vanaf 189 euro.

Nuttige adressenToeristische dienst van Sète

St. Louis Festival

Toeristische dienst Languedoc Rousillon

Le Grand Hôtel de Sète telt 43 kamers. Voor een tweepersoonskamer betaalt u vanaf 90 euro, het ontbijt kost 11 euro/persoon. Tip: vraag een kamer met zicht op het water. U betaalt daar niets extra voor. Le Grand Hôtel de Sète, 17 quai de Tassigny, 34200 Sète, +33-467 74 71 77, info@legrandhotelsete.com. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content