"De Eurail-pas is de sleutel tot de meest comfortabele, plezierige en groenste manier om Europa te verkennen", staat op de website te lezen. Met vier soorten treinpassen geldig in 23 Europese landen mikt de online treinticketverkoper vooral op niet-EU reizigers. Zowel de "global pas" als de "select pas", de twee duurste passen in het aanbod, doen het goed.

De meest eenvoudig pas die Eurail in de aanbieding heeft is de pas die toegang geeft tot het treinnetwerk van één land. Voor de landen Italië, Finland en Zweden kost die pas ongeveer 140 euro. Maar voor de meeste landen kost deze pas 80 euro of minder.

De regionale pas geeft toegang tot alle treinverkeer in 2 aaneengrenzende Europese landen. Hoewel de basisprijs van 127 euro snel overschreden wordt, blijft 191 euro per persoon een goedkope manier om veel kilometers te overbruggen in een landencombinatie als Frankrijk en Italië.

Een derde pas, de select pas, geeft naargelang de prijscategorie toegang tot drie, vier of vijf aan elkaar grenzende deelnemende landen. Met de globale pas kunnen reizigers doorheen heel Europa (niet in het Verenigd Koninkrijk) de trein op en af springen.

Populaire keuzes

Met bijna tien procent groeit de globale - met een basisprijs van 358 euro ook de duurste - pas het sterkst. Ook de verkoop van de select pas, met een prijs van om en bij de 280 euro, is met vijf procent gestegen.

Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Oostenrijk zijn de populairste keuzes van Eurail-pashouders. Toeval of niet maar met Frankrijk als uitzondering zijn dat de landen in Centraal-Europa waar de Eurail-pas ook toegang verschaft - mits reservering - tot "scenic trains" zoals de wereldbekende Glacier Express in Zwitserland. (LG)

"De Eurail-pas is de sleutel tot de meest comfortabele, plezierige en groenste manier om Europa te verkennen", staat op de website te lezen. Met vier soorten treinpassen geldig in 23 Europese landen mikt de online treinticketverkoper vooral op niet-EU reizigers. Zowel de "global pas" als de "select pas", de twee duurste passen in het aanbod, doen het goed. De meest eenvoudig pas die Eurail in de aanbieding heeft is de pas die toegang geeft tot het treinnetwerk van één land. Voor de landen Italië, Finland en Zweden kost die pas ongeveer 140 euro. Maar voor de meeste landen kost deze pas 80 euro of minder. De regionale pas geeft toegang tot alle treinverkeer in 2 aaneengrenzende Europese landen. Hoewel de basisprijs van 127 euro snel overschreden wordt, blijft 191 euro per persoon een goedkope manier om veel kilometers te overbruggen in een landencombinatie als Frankrijk en Italië. Een derde pas, de select pas, geeft naargelang de prijscategorie toegang tot drie, vier of vijf aan elkaar grenzende deelnemende landen. Met de globale pas kunnen reizigers doorheen heel Europa (niet in het Verenigd Koninkrijk) de trein op en af springen.Populaire keuzes Met bijna tien procent groeit de globale - met een basisprijs van 358 euro ook de duurste - pas het sterkst. Ook de verkoop van de select pas, met een prijs van om en bij de 280 euro, is met vijf procent gestegen. Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Oostenrijk zijn de populairste keuzes van Eurail-pashouders. Toeval of niet maar met Frankrijk als uitzondering zijn dat de landen in Centraal-Europa waar de Eurail-pas ook toegang verschaft - mits reservering - tot "scenic trains" zoals de wereldbekende Glacier Express in Zwitserland. (LG)