Staking: vandaag op reis?

© Belga

Door de staking rijdt er vandaag geen enkele trein. Op Brussels Airport verloopt het vliegverkeer vooralsnog normaal.

Door de staking rijdt er vandaag geen enkele trein. Dat geldt ook voor de Thalys en Eurostar. Op Brussels Airport verloopt het vliegverkeer vooralsnog normaal.

Treinen

Op het Belgische spoorwegennet rijdt er donderdagochtend geen enkele trein. Infrabel verwacht dat er de ganse dag geen enkele trein zal uitrijden.

De 24 uurstaking bij de spoorwegen ging woensdag om 22 uur van start en duurt normaal tot donderdag 22 uur. Er wordt donderdag ook gestaakt bij onder meer De Lijn en de MIVB.

Als gevolg van de algemene staking rijden er donderdagochtend ook geen treinen van Thalys en Eurostar. Omdat België het hart van het netwerk vormt rijden er geen hogesnelheidstreinen tussen Frankrijk, Duitsland, Nederland en België.

De hinder op het hogesnelheidsnet duurt nog tot middernacht. Voor vrijdag verwacht Thalys geen problemen.

Ook Eurostar kan donderdag geen enkele verbinding vanuit België verzorgen. De treinen tussen Parijs en Londen rijden wel en tussen Rijsel en Londen is er een aangepaste dienstregeling.

Vliegverkeer op Brussels Airport verloopt normaal

De staking tegen de pensioenhervorming heeft donderdagochtend vooralsnog geen gevolgen voor het vliegverkeer op Brussels Airport. Ook de Luchthaven Antwerpen ondervindt geen hinder van de staking.

Brussels Airport raadt reizigers aan de vluchtinformatie regelmatig te checken. “We roepen de passagiers op naar de luchthaven te komen, maar goed na te denken over hoe ze op de luchthaven raken, want de vliegtuigen wachten niet, zelfs al zijn de treinen en bussen in staking”, zegt de woordvoerder van de luchthaven. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content