Staking in Frankrijk: vluchten naar Franse steden geschrapt

© Reuters

Door de staking van de Franse luchtverkeersleiders zijn er dinsdag meerdere vluchten geschrapt van en naar Brussels Airport.

Het gaat om vluchten naar Parijs, Lyon, Nice, Marseille, Toulouse en Bordeaux, zo meldt de luchthavenuitbater op zijn website. Passagiers voor die bestemmingen wordt gevraagd navraag te doen bij hun luchtvaartmaatschappij voor ze naar de luchthaven vertrekken.

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines had maandag al laten weten dat ze dinsdag, woensdag en donderdag telkens veertien vluchten van en naar Frankrijk schrapt. Ook een Ryanair-verbinding (met Clermont-Ferrand) is dinsdag geschrapt, zo staat op de website van de luchthaven van Charleroi.

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly laat intussen weten dat haar vluchten kunnen plaatsvinden. “Geen vluchtannuleringen, vertragingen mogelijk”, tweet woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.

De Duitse maatschappij Lufthansa schrapt tot en met donderdag 175 vluchten, waarvan 70 op dinsdag.

De staking van de Franse luchtverkeersleiders is gericht tegen de plannen van de Europese Commissie om de luchtverkeersleiding in Europa meer te liberaliseren. De plannen van Commissaris Siim Kallas worden dinsdagnamiddag bekendgemaakt. Woensdag vindt een Europese actiedag plaats, met in de meeste landen tijdelijk of symbolisch protest.

De liberale en socialistische vakbond bij Belgocontrol, dat instaat voor de luchtverkeersleiding boven België, kondigen voor woensdag stiptheidsacties aan. Die kunnen tot vertragingen leiden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content