Stad waar Bin Laden werd vermoord krijgt attractiepark

© Reuters

De Pakistaanse stad Abbottabad, waar het Amerikaanse leger in mei 2011 Osama bin Laden heeft vermoord, krijgt binnenkort een attractiepark met dierentuin, meerdere restaurants en een zweefvliegclub.

Dat maakten de lokale autoriteiten bekend. Het park zal zich uitstrekken over een domein van 200 hectare. Met het park wil de regering van de provincie Khyber Pakhtunkhwa het toerisme aanwakkeren. Abbottabad, gelegen aan de uitlopers van de Himalaya, is sinds 2011 een groot islamitisch symbool van het land.

Tegenover het Franse persbureau AFP zei Syed Aqil Sjah, lokaal minister van Sport en Toerisme: “Het eerste deel van het park zal 20 hectare groot zijn. Daarna wordt het park uitgebreid tot 200 hectare”. “Er komt ruimte voor historische exposities, een dierentuin, restaurants, een joggingparcours, watervallen, een avonturenclub en een zweefvliegclub”.

De aanleg van het park moet eind deze maand of begin maart starten en zal acht jaar in beslag nemen, aldus de minister. Kostprijs: zo’n 3 miljard roepies (22 miljoen euro).

Toeristisch centrum

Abbottabad, gelegen op 50 km ten noorden van Islamabad is een trekpleister voor Pakistaanse toeristen die er komen genieten van het weer. Het klimaat is er minder verstikkend dan in de rest van het land.

“Dit project heeft niets te maken met Bin Laden. Wij willen het toerisme en de parken in de hele provincie verbeteren”, zei Sjah.

De Pakistaanse autoriteiten braken in februari 2012 de villa waar Bin Laden vermoord werd af. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content