Het aanbieden van gratis wifi is een onderdeel van de strategie van het Antwerpse stadsbestuur om sterker in te zetten op digitale dienstverlening en communicatie. Het idee erachter is dat je al wandelend door de stad bijvoorbeeld de openingsuren van je favoriete winkel of het telefoonnummer van een restaurant moet kunnen opzoeken, ook zonder internetabonnement op je smartphone of tablet.

Overal online

De openbare gebouwen waarin voortaan gratis wifi beschikbaar is, zijn de toeristische balie Visit Antwerp, het FelixArchief, de bibliotheken Bist, Permeke en Hendrik Conscience, de exporuimte van het stadhuis, alle negen districtshuizen, het administratief zenuwcentrum van de stad Den Bell, ICT-dienst Digipolis, het Sociaal Centrum Merksem, het MAS, het Middelheimmuseum, het Hessenhuis, het Red Star Line Museum, de musea Mayer Van den Bergh en Plantin-Moretus en het ontmoetingscentrum Atlas.

Wie er gebruik van wil maken, kan het netwerk terugvinden onder de naam "_Antwerp Free Wi-Fi". De stedelijke websites kan je er dan zonder verdere tussenstap mee bezoeken, voor het gebruik van andere sites moet je je even registreren via Facebook, Google+ of je A-profiel van antwerpen.be. (Belga/LP)

Het aanbieden van gratis wifi is een onderdeel van de strategie van het Antwerpse stadsbestuur om sterker in te zetten op digitale dienstverlening en communicatie. Het idee erachter is dat je al wandelend door de stad bijvoorbeeld de openingsuren van je favoriete winkel of het telefoonnummer van een restaurant moet kunnen opzoeken, ook zonder internetabonnement op je smartphone of tablet. Overal onlineDe openbare gebouwen waarin voortaan gratis wifi beschikbaar is, zijn de toeristische balie Visit Antwerp, het FelixArchief, de bibliotheken Bist, Permeke en Hendrik Conscience, de exporuimte van het stadhuis, alle negen districtshuizen, het administratief zenuwcentrum van de stad Den Bell, ICT-dienst Digipolis, het Sociaal Centrum Merksem, het MAS, het Middelheimmuseum, het Hessenhuis, het Red Star Line Museum, de musea Mayer Van den Bergh en Plantin-Moretus en het ontmoetingscentrum Atlas. Wie er gebruik van wil maken, kan het netwerk terugvinden onder de naam "_Antwerp Free Wi-Fi". De stedelijke websites kan je er dan zonder verdere tussenstap mee bezoeken, voor het gebruik van andere sites moet je je even registreren via Facebook, Google+ of je A-profiel van antwerpen.be. (Belga/LP)