Stad Antwerpen breidt gratis wifi-netwerk uit naar pak openbare gebouwen

© Belga

De stad Antwerpen heeft opnieuw haar gratis wifi-netwerk uitgebreid. Nadat sinds eind 2014 in de eerste twee fases op een aantal drukbezochte buitenlocaties, zoals het toeristische centrum en de onmiddellijke omgeving van alle districtshuizen, gratis draadloos internet werd voorzien, volgen nu openbare gebouwen, zoals musea en bibliotheken, waar voortaan binnen gratis wifi beschikbaar is.

Het aanbieden van gratis wifi is een onderdeel van de strategie van het Antwerpse stadsbestuur om sterker in te zetten op digitale dienstverlening en communicatie. Het idee erachter is dat je al wandelend door de stad bijvoorbeeld de openingsuren van je favoriete winkel of het telefoonnummer van een restaurant moet kunnen opzoeken, ook zonder internetabonnement op je smartphone of tablet.

Overal online

De openbare gebouwen waarin voortaan gratis wifi beschikbaar is, zijn de toeristische balie Visit Antwerp, het FelixArchief, de bibliotheken Bist, Permeke en Hendrik Conscience, de exporuimte van het stadhuis, alle negen districtshuizen, het administratief zenuwcentrum van de stad Den Bell, ICT-dienst Digipolis, het Sociaal Centrum Merksem, het MAS, het Middelheimmuseum, het Hessenhuis, het Red Star Line Museum, de musea Mayer Van den Bergh en Plantin-Moretus en het ontmoetingscentrum Atlas.

Wie er gebruik van wil maken, kan het netwerk terugvinden onder de naam “_Antwerp Free Wi-Fi”. De stedelijke websites kan je er dan zonder verdere tussenstap mee bezoeken, voor het gebruik van andere sites moet je je even registreren via Facebook, Google+ of je A-profiel van antwerpen.be. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content