Stabiele zomer voor reissector dankzij wisselvallig weer

© Thinkstock

De Belgische reissector lijkt aan het eind van het toeristisch seizoen te mogen terugblikken op een stabiele zomer, vergeleken met vorig jaar. Dat zegt Claude Pérignon van de vereniging van touroperators ABTO in De Zondag.

De Belgische reissector lijkt aan het eind van het toeristisch seizoen te mogen terugblikken op een stabiele zomer, vergeleken met vorig jaar. Dat zegt Claude Pérignon van de vereniging van touroperators ABTO in De Zondag. Eind juni was nog sprake van een verlies voor de Belgische reismarkt van 4 procent ten opzichte van vorig jaar. Maar de goede verkoop

van lastminutes de afgelopen weken lijkt die achterstand te compenseren.

“We zullen min of meer break-even draaien. Het seizoen was nochtans zeer sterk gestart, maar het goede weer, verkiezingen en een afwachtende houding hebben wat roet in het eten gegooid”, aldus Pérignon. “We mogen na een achterstand in juni nu niet ontevreden zijn met een stabilisatie ten opzichte van vorig jaar.”

Verre bestemmingen scoorden volgens ABTO tien procent beter dan vorig jaar. Minder mensen zouden dan weer met de wagen op reis vertrokken zijn. Vooruitblikkend op de winter roept Pérignon de Belgische politici nog op een krokusvakantie die samenvalt met die in onze buurlanden te vermijden.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content