Staatssecretaris Sleurs wil toeristische reis naar Belgische poolbasis tegenhouden

© Belga

Elke Sleurs, staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, onderzoekt hoe ze een toeristische reis naar de Belgische Prinses Elisabethbasis op Antarctica kan tegenhouden.

“De organisatoren kunnen toch geen reis organiseren naar een poolbasis die niet van hen is”, zegt ze bij monde van haar woordvoerder.

Via de Zuid-Afrikaanse website polarnova.co.za kunnen geïnteresseerden voor 19.000 euro intekenen op een reis naar Antarctica. Het vertrek is gepland voor 29 december vanop de luchthaven van het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, op 2 januari 2017 keren de deelnemers terug.

Opvallend: volgens de website wordt de reis mee mogelijk gemaakt door de International Polar Foundation van poolreiziger Alain Hubert, met wie het kabinet-Sleurs al een tijdje overhoop ligt. In een persbericht ontkende de IPF evenwel dat het toeristische reizen naar de poolbasis mogelijk maakt.

Wat er ook van aan is, staatssecretaris Sleurs is “alles aan het bekijken om de reis tegen te houden”, zegt haar woordvoerder. “Ik vermoed dat we ook wel contact zullen opnemen met die firma, want de organisatoren kunnen toch geen reis organiseren naar een poolbasis die niet van hen is? ” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content