Staand vliegen

© Ryanair

Ryanair gaat binnenkort staanplaatsen in het vliegtuig aanbieden voor nog geen vijf euro.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil binnenkort staanplaatsen aanbieden op haar vliegtuigen voor een ticketprijs vanaf 4 pond (net geen 5 euro).

Hoewel Europese veiligheidsregulatoren van mening zijn dat op die manier niet kan voldaan worden aan de veiligheidsvereisten, wil Ryanair toch doorzetten en passagiers met een schoudergordel tegen een soort verticale plank bevestigen.

Ryanair-topman Michael O’Leary liet weten zijn plannen te zullen doorzetten en de achterste tien rijen zitplaatsen in 250 vliegtuigen te zullen verwijderen om 15 rijen verticale stoelen in de plaats te installeren.

Ook zouden twee toiletten achterin de vliegtuigen verwijderd kunnen worden, zodat per vlucht nog eens 50 passagiers extra meekunnen.

O’Leary wil begin volgend jaar met veiligheidstests starten, en zal dan ook 1 pond aanrekenen aan passagiers die aan boord van een toilet gebruik willen maken. Die wc-taks moet de plannen voor het rechtstaand vliegen financieren.

Volgens luchtvaartwetgeving moeten passagiers een gordel dragen bij het opstijgen en landen van een vliegtuig en in het geval van turbulentie. Vliegtuigbouwer Boeing, die een deel van Ryanair’s vloot fabriceerde, liet al weten niet voor accommodatie te zullen zorgen voor staanplaatsen.

Ryanair gaat overigens ook de kosten voor grote bagagestukken verhogen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content