In theorie is spuwen reeds verboden, maar de praktijk leert dat de stoep, bushokjes en trappenhuizen vol hangen met fluimen. Wie al spuwend betrapt wordt, zal een boete kunnen verwachten van 1.000 roepie (14 euro) alsook een dag werkstraf moeten verrichten. Een recidivist riskeert een veelvoud van deze boete te moeten betalen.

Dat zijn zware straffen, wetende dat een dagwerker in de bouw meerdere dagen moet werken om 1.000 roepie te verdienen.

Het wetsvoorstel staat niet enkel de netheid van de straten ten dienste, het is ook belangrijk om gezondheidsredenen. Spuug is een belangrijke manier waarop verschillende overdraagbare ziektes zoals tuberculose verspreid worden.

De krant vermoedt dat deze wet een voorbode is om ook pruimtabak aan banden te leggen. Roken in het openbaar is reeds verboden. (Belga)

In theorie is spuwen reeds verboden, maar de praktijk leert dat de stoep, bushokjes en trappenhuizen vol hangen met fluimen. Wie al spuwend betrapt wordt, zal een boete kunnen verwachten van 1.000 roepie (14 euro) alsook een dag werkstraf moeten verrichten. Een recidivist riskeert een veelvoud van deze boete te moeten betalen. Dat zijn zware straffen, wetende dat een dagwerker in de bouw meerdere dagen moet werken om 1.000 roepie te verdienen. Het wetsvoorstel staat niet enkel de netheid van de straten ten dienste, het is ook belangrijk om gezondheidsredenen. Spuug is een belangrijke manier waarop verschillende overdraagbare ziektes zoals tuberculose verspreid worden. De krant vermoedt dat deze wet een voorbode is om ook pruimtabak aan banden te leggen. Roken in het openbaar is reeds verboden. (Belga)