Spectaculair nieuw uitzichtplatform in Canada

Spectaculair nieuw uitzichtplatform in Canada
© Brewster travel Canada

De Glacier Skywalk is een platform van staal en hout en met een glazen bodem dat op een hoogte van 280 meter boven de Sunwapta Valley zweeft. Het platform biedt een prachtig uitzicht over de door gletsjers gevormde valleien en met sneeuw bedekte bergtoppen.

De Skywalk, ontworpen door Sturgess Architecture, maakt deel uit van een interactieve tour die begint bij het Columbia Icefield Glacier Discovery Center, een vernieuwd bezoekerscentrum met winkels, restaurants, overnachtingsmogelijkheden, een gletsjertentoonstelling en een Glacier Adventure.

Na een bezoek aan dit centrum worden de deelnemers in een bus naar de Discovery Trail gebracht. Onderweg krijgen ze in zogenaamde 'interpretive stations' uitleg over onderwerpen zoals de manier waarop water in al zijn vormen het landschap in Jasper National Park heeft gevormd, welke dieren en planten er leven en hoe de Skywalk is gebouwd.

De Discovery Trail is een voor iedereen toegankelijk wandelpad langs de bergwand met als hoogtepunt de Glacier Skywalk. Het pad wordt in mei 2014 geopend. Tickets kosten 25 Canadese dollars per persoon (kinderen 12,50 dollar). (MS)

De Glacier Skywalk © Brewster travel Canada

Jasper © Brewster travel Canada

Jasper2 © Brewster travel Canada

Jasper3 © Brewster travel Canada

Jasper4 © Brewster travel Canada

Jasper5 © Thinkstock

Jasper6 © Thinkstock

Jasper8 © Thinkstock

Jasper9 © Thinkstock