Spanje trekt ondanks crisis meer toeristen

© Thinkstock

De toerist trekt zich niets aan van de financiële rampspoed in Spanje. Nooit eerder trok het land zoveel toeristen.

Financiële rampspoed en onheilspellende berichten alom wanneer Spanje dezer dagen aan bod komt. Maar de toerist trekt zich daar hoegenaamd niets van aan.

In juli bezochten 7,7 miljoen buitenlandse toeristen het land, een record. Het Spaanse ministerie van Toerisme gaf de cijfers vrij. In juli zakten dus 7,7 miljoen buitenlandse toeristen af naar de costa’s, Madrid, Barcelona en andere toeristische toppers. Het gaat om de grootste instroom ooit gemeten in een maand.

In vergelijking met juli 2011 gaat het om een toename met 4,4 procent. Tegenover vorig jaar waren er een pak meer Amerikaanse (+27 pct) maar ook Duitse (+9,7 pct) en Franse (+7,7 pct) toeristen. Net geen 23 procent van de buitenlandse toeristen in juli kwam uit Groot-Brittannië. Hun aantal stagneert wel (+0,5 pct).

In de eerste zeven maanden van dit jaar loopt het aantal buitenlandse toeristen op jaarbasis met 3,3 procent op tot 33 miljoen. De Britten zijn de grootste groep: 7,7 miljoen (+0,3 pct). Daarop volgen Duitsland en Frankrijk.

Catalonië is de populairste regio, voor de Balearen en de Canarische Eilanden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content