Spanje populair voor kerstvakantie bij Belgen

Spanje is een gegeerde bestemming bij de Belgen voor de kerstvakantie. Reizen naar Egypte en Tunesië doen het ook goed, net de sneeuwvakanties.

“Bij de vliegreizen ligt Spanje ver voor op de andere bestemmingen”, zei Florence Bruyère van Jetair aan Belga. Ze preciseerde dat niet alleen het vasteland maar ook de Canarische Eilanden veel toeristen trekken.

Een tendens die Koen Vandenbosch van Thomas Cook en Neckermann beaamde. Hij zei dat de vraag voor de Canarische Eilanden was toegenomen en dat extra vluchten en hotelkamers moesten worden geregeld. “De Canarische Eilanden profiteren van de gebeurtenissen in het Midden-Oosten.”

Reizen naar Egypte en Tunesië, waar de politieke toestand zich stabiliseert, doen het volgens de touroperators echter ook heel goed.

Skivakanties en citytrips

Wat de skivakanties betreft, blijven Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië de lijst aanvoeren. “We stellen een sterke vraag voor de tweede week van de kerstvakantie vast”, een periode waarin de prijzen iets lager liggen omdat sommige Europese toeristen dan geen vakantie meer hebben, aldus Vandenbosch. Volgens Bruyère is er ook heel wat vraag naar citytrips naar Londen, Parijs en Barcelona.

De Belgen lijken zowel voor de zon als voor de sneeuw te kiezen en er is nog aanbod op alle bestemmingen. Voor de krokusvakantie, daarentegen, is “alles al bijna verkocht”, aldus Vandenbosch. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content