Dat heeft de Spaanse premier Pedro Sánchez gemeld, aldus Spaanse media. Enkel voor Portugal blijven de grenzen nog gesloten, op vraag van de Portugese regering.

Sánchez deed de aankondiging tijdens een elektronische vergadering met de leiders van de autonome regio's. Op 21 juni eindigt de noodtoestand vanwege het coronavirus in Spanje. Van zodra de grenzen weer opengaan, stopt ook de verplichte quarantaine voor reizigers die het land binnenkomen.

Voor de landen buiten de EU en de Schengenzone gaan de grenzen pas op 1 juli open, melden de Spaanse media nog.

Dat heeft de Spaanse premier Pedro Sánchez gemeld, aldus Spaanse media. Enkel voor Portugal blijven de grenzen nog gesloten, op vraag van de Portugese regering.Sánchez deed de aankondiging tijdens een elektronische vergadering met de leiders van de autonome regio's. Op 21 juni eindigt de noodtoestand vanwege het coronavirus in Spanje. Van zodra de grenzen weer opengaan, stopt ook de verplichte quarantaine voor reizigers die het land binnenkomen. Voor de landen buiten de EU en de Schengenzone gaan de grenzen pas op 1 juli open, melden de Spaanse media nog.