Het parlement in Madrid keurde daartoe een wet goed die het stierenvechten op een speciale manier beschermt. De regerende conservatieve partij stemde voor, de socialistische partij onthield zich, de andere partijen stemden tegen het voorstel. Dat meldden meerdere media.

De wet brengt een waaier aan maatregelen mee die het stierenvechten moeten beschermen en promoten. De regering wordt verzocht een "nationaal plan" op te stellen om het stierenvechten te stimuleren.

Bovendien zou de regering zich achter het voorstel moeten scharen om het stierenvechten ook in de UNESCO-lijst van het Immateriële Erfgoed van de Mensheid te laten opnemen.

Het voorstel kwam er na een volksreferendum. Voorstanders van het stierenvechten hadden daarvoor 600.000 handtekeningen verzameld. (Belga/MS)

Het parlement in Madrid keurde daartoe een wet goed die het stierenvechten op een speciale manier beschermt. De regerende conservatieve partij stemde voor, de socialistische partij onthield zich, de andere partijen stemden tegen het voorstel. Dat meldden meerdere media. De wet brengt een waaier aan maatregelen mee die het stierenvechten moeten beschermen en promoten. De regering wordt verzocht een "nationaal plan" op te stellen om het stierenvechten te stimuleren. Bovendien zou de regering zich achter het voorstel moeten scharen om het stierenvechten ook in de UNESCO-lijst van het Immateriële Erfgoed van de Mensheid te laten opnemen. Het voorstel kwam er na een volksreferendum. Voorstanders van het stierenvechten hadden daarvoor 600.000 handtekeningen verzameld. (Belga/MS)