Spanje blijft de eerste liefde van de Belgen

© Getty Images

Spanje behoudt een speciale plaats in het hart van de Belgische toerist. Bijna één op de drie landgenoten koos de voorbije zomer voor een vakantie aan de Costa’s of op een Spaans eiland.

Uit een balans van touroperator TUI blijkt dat de meeste Belgen naar Spanje op vakantie gaan. Griekenland is de nummer twee in het lijstje van populairste bestemmingen, gevolgd door Turkije.

‘De verschillende Griekse eilanden blijven populair. Turkije staat bekend voor zijn moderne hotelinfrastructuur en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding’, aldus TUI. Een grote winnaar is Egypte, dat zijn aantal reizigers tegenover 2017 ziet verdubbelen en op de vijfde plaats uitkomt. Net boven Egypte staat Tunesië, dat deze zomer ook sterk in de lift zat.

TUI noteerde voor de maanden juli en augustus trouwens negen procent meer vertrekkende passagiers ten opzichte van 2017, ‘ondanks het schitterende weer in België’.

Paasvakantie wordt drummen

Veel Belgen zijn intussen al bezig met hun wintervakantie. Zonnige bestemmingen zoals Canarische Eilanden, Egypte en Kaapverdië doen het prima, luidt het, en ook naar de skipistes wordt al opnieuw gehunkerd.

TUI waarschuwt dat het vooral voor de paasvakantie van 2019 drummen wordt. Die vakantie valt volgend jaar vrij laat, en vanaf 15 april, de tweede week, zijn veel hotels al gesloten, vooral in Oostenrijk. De eerste week wordt dus heel veel geboekt, aldus de touroperator, en er dreigt snel een tekort aan hotelkamers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content