Spaanse regering betaalt veertig miljoen euro voor uitbreiding Prado

© Getty Images/iStockphoto

De Spaanse regering wil de uitbreiding van het wereldberoemde Prado-museum in Madrid met veertig miljoen euro ondersteunen.

De werken aan het Prado beginnen volgend jaar en zouden in 2022 afgerond moeten zijn. Dat zei vicepremier Carmen Calvo tijdens een bezoek aan de kunsttempel, die in 2019 zijn tweehonderdjarig bestaan viert.

De uitbreiding komt er aan de zogenaamde ‘Salón de Reinos’, een van de weinige overgebleven gebouwen van de koninklijke residentie Buen Retiro uit de 17e eeuw. De Britse toparchitect Norman Foster en de Spaanse architect Carlos Rubio hebben met een gezamenlijk project het contract voor de uitbreiding verworven.

Volgens de plannen zou de zuidelijke gevel van het gebouw opengaan om een groot atrium te creëren dat de ‘Salón de Reinos’ een open en transparant karakter moet verlenen, klinkt het op de website van het Prado. Calvo zei dat het Prado er door het project 2.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte bijkrijgt. Hoeveel het totale kostenplaatsje bedraagt, werd niet gezegd.

Het Prado werd op 19 november 1819 als een pinacotheek onder de naam ‘Museo Real de Pintura y Escultura’ (Koninklijk museum voor schilderkunst en beeldhouwkunst) ingehuldigd. Met meer dan 8.600 doeken, tekeningen, prenten en tot 700 beeldhouwwerken is het vandaag een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content