Snelle heropleving het toerisme naar België verwacht

© iStockphoto

De toeristische sector voelt nu al de impact van de dodelijke aanslagen op Brussels Airport en de metro. Maar de sector verwacht tegelijk een snel herstel.

Visit.brussels, het Brussels Agentschap voor Toerisme, ziet al een impact van de aanslagen op het toerisme in Brussel. Concrete cijfers verwacht het agentschap pas volgende week te kunnen geven.

Idem bij Horeca Vlaanderen. “We krijgen inderdaad signalen van annulaties bij onze hoteliers. Dat is het geval in Brussel, maar ook in de grote Vlaamse steden”, aldus een woordvoerder van Horeca Vlaanderen.

Maar uit ervaring weet men bij Horeca Vlaanderen dat de sector weliswaar snel de impact voelt van terreur, maar tegelijk ook veerkrachtig is. “We voelen snel de gevolgen, maar ook vlug de heropleving. Een deel van de annulaties wordt ook uitgesteld naar latere datum”.

Dat wordt bevestigd bij Toerisme Vlaanderen. Na de aanslagen in Parijs bijvoorbeeld liep het aantal buitenlandse overnachtingen in heel Vlaanderen tijdens de maanden november en december terug met 15 procent. Sinds begin dit jaar en zeker vanaf februari trokken de cijfers weer aan.

“Die veerkracht is typisch voor onze sector”, zegt Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen. “We voelen onmiddellijk de gevolgen na dergelijke incidenten maar zijn ook in staat om ons te herstellen”. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content