Slapen tussen de koeien

Waarom

Almabtrieb, tijdens de weekends van half september tot begin oktober op allerlei plaatsen in Oostenrijk. Het vee wordt uit de alpenweiden teruggebracht naar het dal. De koeien, stieren, schapen en geiten zien er dan op hun best uit en worden uitgedost met bloemen, linten, spreuken en bellen. Na de Abtrieb is er ’s avonds een uitbundig volksfeest.

Hotel

Jungbrunn in Tannheim-Tirol. Dat hotel is niet zo maar een welnesshotel, maar noemt zichzelf het eerste Alpinen Lifestyle Hotel ter wereld. Het heeft een spa van maar liefst 7000 m², met panoramisch uitzicht op het schitterende berglandschap. Drie pijlers staan centraal in het hotel: schoonheid en verzorging, massage en therapie en ayurveda. U zou er enkele weken moeten verblijven om alle behandelingen te kunnen uitproberen.

Gasten kunnen ook gebruikmaken van het binnen- en buitenzwembad; van een 300 m² grote fitnessruimte, waar wekelijks vijftig cursussen gegeven worden; ze kunnen privétennislessen nemen en gratis mountainbikes gebruiken. Voeg daar nog het sportaanbod in de omgeving bij, zoals klimmen, wandelen, zwemmen, paardrijden, fietsen en een boottocht maken.

Dineren kan in twee restaurants. Het ene serveert exquise zesgangenmenu’s, in het andere kunt u smullen van de moderne Tirolerkeuken. Het trefpunt later op de avond is de X1 Cocktailbar waar u bij het genot van een cocktail en een hapje kan luisteren naar livemuziek en dj’s.

U hebt de keuze uit hotelkamers, appartementen met twee slaapkamers, zitkamer, keuken, twee badkamers en een balkon en grote luxesuites met open haard, bergbad, aparte slaap- en woonkamer, inloopkleerkast, balkon of terras en regendouche. Afhankelijk van het seizoen betaalt u per persoon/ nacht vanaf 156 euro, bij een verblijf van meerdere nachten betaalt u minder. In die prijs zijn inbegrepen het ontbijt- buffet, een gezonde broodmaaltijd in de namiddag, tussendoorsnacks, een zesgangen- diner, eenmaal in de week een dessert- en fijnproeversbuffet en de hele dag gratis koffie, thee, water en fruit. (MS)

Hotel Jungbrunn, Oberhöfen 25, A-6675 Tannheim-Tirol, Oostenrijk, +43 5675 6248

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content