Slapen in een vuurtoren in Massachusetts

De vuurtorens van Massachusetts zijn de paradepaardjes van deze Amerikaanse staat. Zo’n vijftig karakteristieke lichtbakens prijken hier op stranden, kliffen en in de pittoreske havens. Velen zijn nog in bedrijf en bewaken de grillige Noordoostkust.

Een reis langs de vuurtorens van Massachusetts voert je langs de mooiste plekken, vertelt de spannendste verhalen, biedt spectaculaire panorama’s en bijzondere overnachtingsmogelijkheden.

Wonderlijke verhalen

De meeste vuurtorens in Massachusetts stammen uit de 18e en 19e eeuw. Het waren toen letterlijk vuurbakens, gebouwd van houten balken met lampen die brandden op walvissenolie.

Het leven van de wachters was zwaar en altijd onzeker. Isolatie van de buitenwereld, zware omstandigheden tijdens storm en een enorme verantwoordelijkheid dreef hen soms tot waanzin. Vrijwel elke vuurtoren heeft dan ook een eigen verhaal, over heldendaden, schipbreuken, romantiek, en zelfs spoken.

Omgeving in de schijnwerpers

Je hoeft geen vuurtorenfanaat te zijn om te genieten van een tour langs de kust van Massachusetts. De stoere stenen wachters zijn voor iedereen een indrukwekkend gezicht. Ze staan op de mooiste plaatsen, soms afgelegen op een klif, soms midden in een van de pittoreske havens, en zetten hun omgeving in de schijnwerpers.

Zo heeft men vanaf Cape Poge in Edgartown een adembenemend mooi uitzicht over Chappaquiddick-eiland. Een boot brengt bezoekers naar het eiland, waarna een wandeling of jeeptocht hen naar de vuurtoren leidt.

Oudste vuurtoren van de VS

De Boston Light op Little Brewster Island bij Boston is opgericht in 1716 en daarmee de oudste vuurtoren van de VS. In de vuurtoren is een museum gevestigd en boven in de toren heb je een schitterend uitzicht over de stad.

In sommige vuurtorens kan je eten of zelfs overnachten. De West Dennis Light House Inn in West Dennis is hiervan een voorbeeld, evenals het Race Point Lighthouse in het kunstenaarsstadje Provincetown op Cape Cod.

Speciale vuurtoren tours

Vaak is er een bezoek aan de vuurtorens opgenomen in speciale tours. In Falmouth varen cruiseschepen bij zonsondergang langs Wings Neck Light en andere vuurtorens naar de Elisabeth-eilanden en de Cuttyhunk-haven.

In Gloucester wordt een haventour georganiseerd, compleet met vuurtorenbezoek, rondleiding en kreeftenjacht per cruiseschip.

InformatieVuurtorens in Massachusetts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content