Slapen in een boomhut in de Franse Ardennen

Sinds 1 april is het mogelijk om in de Franse Ardennen te overnachten in eco-vriendelijke boomhutten. Ze liggen in bos dat deel uitmaakt van Le Chêne Perché, een avonturenpark bij het kleine dorpje Signy l’Abbaye.

De hutten bevinden zich op zo’n 15 meter boven de grond en beschikken over basisvoorzieningen zoals bed, toilet en lamp om een bijzondere overnachting op ‘nesthoogte’ te ervaren. Een ontbijt de volgende ochtend is voorzien. Dit wordt ’s morgens klaargezet in een mandje aan de voet van de boom en kan simpelweg worden opgehezen. Een overnachting kost € 35,- per persoon.

Sinds 22 maart 2008 is ook het attractiepark “TerrAltitude” in het bos van Fumay geopend voor durfals en sportievelingen. Een klimparcours hoog in de bomen en bungy-jump brengt deelnemers in de juiste sfeer voor de ultieme uitdaging: de Fantasticable.

Deze 1200 meter lange tokkelbaan start op 400 meter hoogte en – hangend aan een katrol en gezekerd in een harnas – staat garant voor een supersnelle afdaling met een topsnelheid van 120 km/uur. Absoluut dus niet voor bange ‘groentjes’.

Beide parken maken deel uit van de groene campagne, waarmee de toeristische organisaties in de Franse Ardennen hun vele natuurlijke rijkdommen willen benadrukken.

Het landschap in deze Noordfranse regio wordt gedomineerd door weiden, afgewisseld met bomen, dichte bossen, beekjes en rivieren. In de nieuwste brochure wordt specifiek aandacht besteed aan de vele sportieve, culturele en familievriendelijke mogelijkheden in de natuur.

Tevens is een aparte Engelstalige Fiets- en wandelgids uitgebracht, waarin diverse routesuggesties worden gedaan. De brochures zijn gratis op te vragen bij Het Frankrijk Huis te Haarlem.

Meer informatie

Le Chêne Perché
Aventure Parc Fumay
Franse Ardennen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content