Skipret in eigen land: negen skicentra in Luik en Luxemburg openen de deuren

De skilift in Signal de Botrange in Luik. © BELGA

Wie wil wintersporten, kan vanaf vandaag terecht in negen skicentra in de provincies Luik en Luxemburg. Dankzij de sneeuwval van de voorbije uren zullen ze daar de deuren openen. Op verschillende plaatsen werd een sneeuwlaag van een twintigtal centimeter gemeten.

Het gaat om de centra van Signal de Botrange, Baraque Michel, la Maison du Parc de Botrange, Mont Spinette, Manderfeld, Loscheimergraben, Thier des Rexhons, Ovifat en Rocherath. Het skicentrum van Thier des Rexhons zal maandag vanaf de middag opengaan.

Alleen de langlauf- en de sleepistes zullen in eerste instantie toegankelijk zijn, maar de pistes voor alpineskiën gaan vanaf dinsdag open. ‘Onze site verwelkomt de hele week skiërs’, melden de uitbaters.

In Ovifat zal het centrum ook vanaf dinsdag toegankelijk zijn, zowel om te skiën als te sleeën. Het centrum was eerder al vier dagen open, maar moest zondag de deuren sluiten door het warme weer.

Skiliefhebbers kunnen ook terecht bij de Baraque Fraiture in de provincie Luxemburg, waar de pistes vanaf vandaag open zullen zijn. Het is de tweede keer dit seizoen dat de skicentra de deuren openen. Bij de eerste sneeuwval, waren vijf pistes al eens open tussen 20 en 25 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content