Skiën langs de 12 mooiste bergen van St. Johann in Salzburg

© josalzburg.com, Chris Perkles
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:51

Soms is er niets mooiers dan een actieve sneeuwvakantie samen met wie je lief is. Het gemoedelijke St. Johann in Salzburg biedt in elk geval volop gevarieerd skiplezier. Zo leidt de nieuwe skironde 12 Peaks Trophy je langs twaalf mooie bergtoppen in de regio.

De nieuwe 12 Peaks Trophy

Twaalf bergtoppen, vijf valleien en eindeloos veel opties. Op maar 60 km van de Duitse grens beland je in St. Johann in Salzburg helemaal in de winterse bergwereld. Als gulzige skiër haal je daar met de nieuwe skironde 12 Peaks Trophy ineens alles uit. Deze skiroute neemt je mee naar de mooiste plaatsen, bergtoppen en afdalingen van de streek. Zo ontdek je niet alleen het skigebied Snow Space Salzburg rond St. Johann, Flachau en Wagrain. Maar je komt ook in Flachauwinkl, Kleinarl en Zauchensee.

Op eigen tempo: sightseeënd of sportief

Hoe je de 12 Peaks Trophy skiet, bepaal je zelf. De skironde bestaat uit blauwe en rode pistes, maar op sommige plaatsen kun je ook een zwarte piste kiezen. Hou je van uitdagingen? Probeer dan de 46 km van deze skironde in één dag af te werken. Maar net zo goed kun je deze tocht over verschillende dagen spreiden. Dan is er tijd genoeg om onderweg van fraaie uitzichten en pauzes in een berghut te genieten.

Copyright van links naar rechts :
Josalzburg.com, Mirja Geh – TVB St.Johann in Salzburg, Art of Sights – TVB St.Johann in Salzburg, Chris Perkles – TVB St.Johann in Salzburg, Chris Perkles

Voor elk wat wils

St. Johann in Salzburg is niet alleen een bestemming voor sportieve skiërs of nieuwsgierige ontdekkingsreizigers. Snow Space Salzburg telt immers 210 km pistes. Dat betekent volop variatie voor elk type skiër: kinderen, beginners, relaxte skiërs en gevorderden. Je bereikt dit skigebied vlot met de kabelbaan vanuit Alpendorf, een wijk die even buiten het stadscentrum ligt.

Gezinsvriendelijk aanbod

Als beginner kun je echter ook gewoon in het centrum van St. Johann in Salzburg blijven. Het stadje heeft namelijk zijn eigen berg, de Hahnbaum, met twee skiliften en enkele brede blauwe pistes. Het is een fijn gebied om super relaxed te oefenen en na een lange onderbreking weer op toerental te komen. En natuurlijk is dit gezellige skigebiedje ideaal voor gezinnen. Ook heel wat hotels hebben trouwens aan kinderen gedacht: ze bieden gerieflijke familiekamers, kindermenu’s en spelletjes.

Freestyle fun

Zoek je het glijplezier in een andere hoek? Ook dan zit je goed in St. Johann in Salzburg. Voor freestyle skiërs en boarders is het Snowpark Alpendorf een must. Over een traject met een lengte van ongeveer een kilometer liggen er tientallen bumps, turns, boxes en kickers. Er zijn verschillende ‘lines’, zodat beginners en meer ervaren freestylers elk hun jumps en glides kunnen oefenen, zonder elkaar te kruisen.

Toerskitochten

De uitdaging bij toerskiën is van een heel andere aard. Hierbij klim je op eigen kracht, met speciale ski’s en stijgvellen, een heel eind naar boven. Om daarna de latten vast te klikken en over een onberoerde helling naar beneden te skiën. Het is een intense onderneming, waarbij je focust op je eigen lichaam en doorzettingsvermogen, midden in de natuur. Het zorgt voor een wonderlijke rust en een andere mindset. De wintersportregio St. Johann in Salzburg heeft verschillende gemarkeerde toerskiroutes uitgestippeld.

Avonturen naast de pistes

Wie geen latten onder zijn schoenen klikt, kan er ook met sneeuwraketten op uit trekken. Op die manier kun je je vrij makkelijk een weg banen door de diepe sneeuw en kom je in wondermooie stukken natuur. Het is een onbeschrijflijk gevoel.

Of val je voor de ouderwetse charme van sleeën? In St. Johann in Salzburg is er keuze genoeg: een romantische rit in een arrenslee getrokken door paarden, of een ongewone tocht als menner (‘musher’) van een hondenslee. En dan is er nog dé klassieker in de Oostenrijkse bergen: met een houten slee naar beneden suizen. Probeer zeker de 3 km lange natuurrodelbaan op de Hahnbaumberg in het centrum van St. Johann uit.

Extra: St. Johann in Salzburg is een volwaardig en behoorlijk charmant stadje. Aan trendy cafés, rustieke bars, terrasjes en restaurants is hier geen gebrek. Verder ook heel wat winkels, zowel traditioneel als hip, een bioscoop en culturele events (theater, concerten, comedy).

Meer info op www.austria.info of www.josalzburg.com

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.