Serfaus-Fiss-Ladis: skiparadijs voor het hele gezin

© Serfaus Fiss Ladis Marketing GmbH Andreas Kirschner
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:55

Speciale oefenparken, ludieke skipistes, avontuurlijke attracties… kinderen kunnen hun hart ophalen in Serfaus-Fiss-Ladis. Tegelijk zijn er in deze gezellige vakantieregio ook genoeg opties om rustig te bekomen en met het hele gezin te genieten.

Op een zonnig hoogplateau in Tirol staan drie authentieke bergdorpen bekend om hun ruime aanbod familiehotels, uitstekende kinderopvang en gezinsvriendelijke wintersportpret. Maar niet alleen het skigebeuren van Serfaus-Fiss-Ladis is fantastisch voor kinderen van alle leeftijdsgroepen. Ook naast de pistes zijn er tal van mogelijkheden om een gezinsvakantie nog onvergetelijker te maken. Zelfs aan spectaculaire avondshows hebben ze gedacht. Zes gezinsvriendelijke troeven:

1. Speels leren skiën

Leuk en ongedwongen kennismaken met sneeuw, glijplezier en skilatten? Dat kan in de twee grote kinderparken van Serfaus-Fiss-Ladis. In deze afgebakende zones kunnen de kleintjes zich uitleven op glijbanen of in iglo’s, onder het waakzame oog van mascottes Berta en Murmli. Maar vooral: hier brengen speciaal opgeleide skileraren kinderen – ook in het Nederlands – de kneepjes van het skiën bij, zonder enige dwang. Ze gebruiken daarbij moderne hulpmiddelen die technisch vernuft aan fun koppelen: een skicarrousel, speciale skiliften, een simulator om de juiste ploegbocht te leren… Er zijn ook aparte oefenpistes met leuke hindernissen.

2. Fun op de skipistes

Met 214 km gevarieerde pistes, van makkelijk tot pittig, komen ook tieners en volwassenen in Serfaus-Fiss-Ladis ruimschoots aan hun trekken. Toch heeft deze regio ook in het skigebied zelf – dus buiten de kinderparken – aan het jonge publiek gedacht. Je kunt er onder meer themapistes met leuke stops of houten hindernissen onderweg uitproberen.

3. Kicks naast de pistes

Ook voor spannende avonturen naast de pistes zit je gebeiteld in Serfaus-Fiss-Ladis. Zo kun je in een omgebouwde pistenbully een spectaculaire rit door de sneeuw naar boven maken. De regio heeft zelfs een waaier attracties die uit een pretpark weggeplukt lijken: een reuzenschommel (Skyswing), een soort deltavlieger aan een stalen kabel (Fisser Flieger).

4. Klassiek wintervertier

Als je het liever rustiger houdt, kan dat in Serfaus-Fiss-Ladis net zo goed. Er worden ruim 100 km winterwandelpaden onderhouden, enkele zijn zelfs geschikt voor kinderwagens. Maar evengoed zijn er wandelroutes met veel lekkere adressen onderweg. Ook sneeuwschoentochten in de stille natuur zijn mogelijk. Altijd een aanrader: sleetjerijden met het hele gezin. Deze regio heeft twee rodelbanen van 4 km.

5. Hangmat met zicht op de bergen

Serfaus-Fiss-Ladis biedt meer dan alleen maar actie. Je krijgt hier ook een zetje om bewust te ontspannen en van de omgeving te genieten. Zo kun je je blik rustig over de onverzettelijke bergtoppen laten zwerven vanop enkele uitzichtsplatformen op 2600 à 2828 meter hoogte. Heel uitnodigend zijn de feel good-stations: bijna overal in het gebied kom je ligbanken, hangmatten, strandkorven en loungemeubels tegen, van waaruit je eindeloos lang naar het landschap kunt kijken. Of even kunt indommelen.

6. Kindermenu’s en champagneontbijten

Het culinaire aanbod van Serfaus-Fiss-Ladis is bijzonder gevarieerd: een vlot eethuis met pizza’s uit de steenoven, een hypermodern fijnproeversadres boven op een berg, familierestaurants met kindermenu’s, rustieke berghutten… Sommige adressen organiseren extra’s, zoals een fondue-avond of een champagneontbijt. Smakelijk bekomen van een goed gevulde dag, ook dat is hier geen probleem.

Extra: Serfaus-Fiss-Ladis heeft nog een andere blikvanger: een echte metro met vier stops (parking, kerk, centrum, kabelbaan) onder het dorp Serfaus. Het is de kleinste en hoogst gelegen metro op luchtkussens van de wereld.

Meer info op www.austria.info of www.serfaus-fiss-ladis.at

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.