De skipistes gaan op het einde van het weekend al dicht, maar de hotels pas maandag. Zo hebben de gasten de kans om op een georganiseerde manier terug te keren.

'Dit was geen eenvoudige beslissing, maar we nemen onze verantwoordelijkheid voor alle Tirolers en iedereen die in Tirol verblijft', zei provinciegouverneur Guenther Platter in een mededeling.

Ook wordt een vijftal gemeenten in de regio Tirol gedurende twee weken in quarantaine worden geplaatst. Buitenlanders zouden wel nog kunnen vertrekken. Het gaat om de gemeente St. Anton am Arlberg en het Paznaun-dal (met de gemeenten Ischgl, Galtür, Kappl en See).

In het winterseizoen van 2018-2019 kwamen 6,2 miljoen bezoekers naar Tirol, die samen bijna 1,8 miljard euro uitgaven aan toeristische accommodatie.

De skipistes gaan op het einde van het weekend al dicht, maar de hotels pas maandag. Zo hebben de gasten de kans om op een georganiseerde manier terug te keren. 'Dit was geen eenvoudige beslissing, maar we nemen onze verantwoordelijkheid voor alle Tirolers en iedereen die in Tirol verblijft', zei provinciegouverneur Guenther Platter in een mededeling. Ook wordt een vijftal gemeenten in de regio Tirol gedurende twee weken in quarantaine worden geplaatst. Buitenlanders zouden wel nog kunnen vertrekken. Het gaat om de gemeente St. Anton am Arlberg en het Paznaun-dal (met de gemeenten Ischgl, Galtür, Kappl en See).In het winterseizoen van 2018-2019 kwamen 6,2 miljoen bezoekers naar Tirol, die samen bijna 1,8 miljard euro uitgaven aan toeristische accommodatie.